• Skrevet: 17.10.2013  //  Kl: 22:55  //  Kategori: Tanker og meninger  //  Kommentarer: 6

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om #migrene og #stresshodepine, siden jeg har det og det preger mye av min hverdag. Migrene er ganske vanlig så det er sikkert noen av leserene mine som også har det. Å derfor føler jeg at det er et tema og har valgt å dele min historie / erfaring med det, kanskje noen der ute også kjenner seg igjen? Eller at noen trenger å vite at det er flere der ut som har den samme utfordringen. Migrene og stresshodepine kan være en stor utfording til tider. Men jeg vill ikke kalle det et problem eller at det er synd på meg siden jeg har det. For meg er det helt vanlig å ha vondt i hodet flere ganger i uken, så det er nesten rart å tenke på at det finnes mennesker der ute som "aldri" får vondt i hodet.

Jeg slenger med noen arkivbilder.

.


Min historie: Migrenen er noe jeg har hatt så lenge jeg kan huske, men fikk ikke (færlt å si dette, men) "diagnosen" før for ett år siden. Det var ikke før jeg begynte på ungdomskolen det ble ett problem, siden jeg hadde så vondt og ble så utmattet av det. Å det ble bare værre og værre med årene. Første året på vgs var det værst og jeg hadde stort fravær pga å alltid være utmattet. Det var da jeg endelig kom meg til legen, og fikk medesiner som jeg kunne ta når jeg fikk vondt. Men migrenen stoppet ikke, og jeg hadde det vondt i hodet hver dag. Lege besøkene ble oftere, og jeg måtte undersøkes for sikkerhets skyld sa de. Siden det var en liten risiko for at jeg kunne ha en syste eller noe farlig i hodet som utløste smerten. 

De fant ingenting, heldigvis og uheldigvis. Heldigvis fordi jeg hadde ikke noe skummelt og farlig, uheldigvis fordi vi visste fortsatt ikke hva som feilet meg. Den nye løsningen var psycomotorisk fysoterapi, som er fysoterapi der han/hun også hjelper deg litt med hvordan du tenker ut i fra det "problemet" du har. Fordi det ligger så mye i hodene våres. Jeg syntes ikke det hjalp så mye for meg, så jeg sluttet etter en stund. Hadde flere turer til legen og nevrologen, men de sa bare at jeg hadde migrene og stresshodepine, og det var det ikke så mye å gjøre noe med, så det måtte jeg lære meg å leve med. En beskjed jeg absolutt ikke var glad for å høre.Til de som ikke vet så mye om migrene kan jeg si at det er så mange forskjellige typer og legene vet ikke så mye om det. Å det er en myte at man få så vondt i hodet at man kaster opp, for det gjør sjeldent jeg. Det er også ikke sant at man bare har det en gang i måneden, for det finnes en type som alltid ligger der og skurrer. Så du har nesten konstant vondt i hodet, og det er den jeg har. Når jeg får anfallene mine, (hater å bruke det ordet for det høres så dramatisk ut. Hahah, men det heter det.) så det første jeg kjenner er en liten murring i hodet, den blir gradevis sterker og jeg blir utmattet, reagerer på lyder, lukt og lys, kan også bli kvalm, men det er sjeldent. Det jeg har funnet ut utløser migrenen min er: Hvis jeg spiser mye ost, har spist dårlig og uregelmessig, har sovet dårlig, konsentrert meg for mye om skolen, er stresset, er sliten. 

Så da vet dere litt om det og hvordan det er å ha det og kanskje forstår meg litt bedre, håper dere så noe nytte av å lese dette :-) Håper også på at det kan være til hjelp for noen som har det samme utfordringene i hverdagen sin og vite at du er ikke alene. Jeg har det også og det er kjipt, men vi må faktisk lære oss å leve med det, men vikitgt av alt: å lytte til kroppen når den sier stopp. Uansett føles det 1000 ganger bedre nå som jeg har fått skrevet om det. Stooor takk til dere som orket å lese alt sammen!

Lotte Jensen

Skrevet: 17.10.2013  //  Kl.23:20
Utrolig spennende og lese. Siden jeg er en av de som har det som deg. Jeg har hatt migrene siden jeg var 3 år. Fikk diagnosen da. Så jeg har levd med det hele livet. Hatt mye fravær på skolen opp i gjennom årene og er nå hjemmeværende fordi jeg ikke klarer jobb eller skole. Jeg har også vondt hele tiden, men i forskjellig grad. Mine anfall utløses av det meste egentlig. Jeg har ikke kontroll på det i det hele tatt. Men det er verst når jeg har en periode med mye stress og mas, eller om jeg ikke får sove eller spist nok.

Jeg går til en psykomotorisk fysioterapeut nå, kanskje den samme som du har vært hos. Jeg syns i allefall det hjelper for meg. Lærer i hvertfall noen teknikker som gjør at jeg får det lettere. Synd at det ikke hjalp for deg.

Jeg krysser fingrene for deg og håper at du finner noe som kan lette på smertene i fremtiden!

Jeg vet virkelig hvordan du har det og det unner jeg ingen! God bedring <3

Snuppine29

Skrevet: 18.10.2013  //  Kl.00:04
Hei;)

Jeg vet akkurat hvordan du har det, jeg er 31 år og har hatt migrene siden jeg var 4 år. Når jeg var rundt 17 fikk meg medisiner og jeg har prøvd alt mulig. Men de fleste funker ikke, et slag som funker litt som det vil, men siden kroppen begynner å bli immun må man ofte ta mer enn anbefalt . Og for mye medisin trigger gjerne til ennå mer migrene. Mine anfall varer gjerne opp til 5 dager og det er forferdelig slitsomt.

Legen vil jo bare kjøre på med tabletter, men jeg ble anbefalt en dyktig Homeopat og henne var jeg hos første gang på mandag. Hun går på ting som kan være problemet først, og anspent kjeve var ofte en grunn hos mange! Og jeg hadde konstant anspent kjeve , som også gjorde at jeg fikk stiv nakke, så hun satte på punkter som skulle avspenne kjeven og løsne muskulaturen og det var helt merkelig for jeg lenge at det lettet i kjeven og nå er det nesten ubehagelig å bite tenna samme ! Jeg hadde migrene i går , men ellers har det ikke vært Murring og plagsomt . Så blir spennende å se fremover! Den jeg ble anbefalt av var meget plaget av migrene og fikk hjelp av homeopaten og har sjelden migrene nå;) så håper jeg også blir bedre;) absolutt å anbefale ;)

Victoria

Skrevet: 18.10.2013  //  Kl.00:08
Huff, det må være veldig kjedelig. Jeg har det ikke selv, men moren min sliter ganske ofte med det. Håper at det ordner seg en dag.

Kristin

Skrevet: 18.10.2013  //  Kl.12:47
Her var det mye kjent ja..nesten ekkelt å lese, for jeg glemmer fort hvor mye jeg egentlig plages med spenningshodepine og migrene, nettopp fordi det stadig ligger og murrer. Jeg føler det er null hjelp å få fra leger, men har heldigvis en dyktig kiropraktor og manuellterapeut som hjelper meg noe. For meg er det også en del hjelp i trening og det å gå lange turer, men så er det plutselig slik at treningsøkta gjør at jeg får skikkelig migrene også.. Man blir litt rådvill når man ikke har kontroll, men det viktigste er å fortsette å prøve seg frem og finne ut hva som kan gi positive effekter :)

Hannah&Thekla

Skrevet: 21.10.2013  //  Kl.13:54
Så fint at du skriver om dette. Jeg har lenge slitt med det samme og har problemer med å få bedret situasjonen. Fint innlegg!

xx H

Avanya

Skrevet: 08.11.2013  //  Kl.07:16
Kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Siden september har jeg hatt to forskjellige jobber, og måtte slutte pga migrene og stressutløst hodepine. Det eneste som hjelper da, er å ligge på soverommet med åpent vindu, og det må være helt stille, ellers blir jeg ikke bra igjen. Du er heldig som slipper unna oppkast og sånn, iblant er det perioder jeg er så dårlig at jeg kaster opp 4-5 ganger i uka. Er glad for at du delte dette!
Om megHei! Jeg heter Kristine og ble født 27. Juli 1996, og bor på en liten plass utenfor Gjøvik. Her på bloggen kommer jeg først og fremst til å skrive om hverdag og personelig ting, men også om hår, mote, make up, trening og dans, som jeg har en stor interesse for. Les mer om meg HER


+ Venneforespørsel
+ Kontakt meg på cwspons.yahoo.com for sponsor og annet

ReklameKategorier


Arkiv


Siste innlegg


Lenker


Copyright


Bloggdesign

hits