• Skrevet: 19.06.2014  //  Kl: 13:26  //  Kategori: Reise  //  Kommentarer: 5

Jeg føler det er på tide å vise dere noen av bildene jeg tok fra Amsterdam. Jeg har hatt en liten bloggepause, både når jeg var der og dagene etter. Det har vært godt og jeg har fått brukt tiden sammen med venner og kjæreste. Begynner endelig å føle at det er sommer :D Jeg legger ut mest bilder av byen og ikke så mange bilder av de fra klassen, med tanke på og respekt for dem. Siden noen ikke ville det. Håper dere forstår.

Amsterdam er en utrolig fin by uten tvil! Og det første som møter deg er ett flatt land med veier laget av vann. Du tror det er vanlige asfalterte veier, men ser du bedre etter ser du at det er av vann. Byen har mye å by på og fantastiske shopping muligheter, om du så skulle kjøpe merkevarer eller bare billig og bra. Du vil finne det meste. Men jeg ville aldri dratt til Amsterdam med mine fremtidige barn, for byen er rett og slett ikke noe for barn etter min mening. Siden det er lov å røyke hasj der, virker det som om alle gjør det, for uansett hvor du går vil du føle at du går i en hasjsky hele dagen. Det er også så mange turister og mennesker der, så det er en del som er veldig frekke i kjeften. Men bortsett fra det var det en positiv opplevelse. 

Hovedpoenget med klasseturen var å besøke fabrikken til Keune, som er ett frisørmerke som selger produkter og hårfarge. Vi fikk se på hvordan arbeideren og maskinene jobbet. Lærerene tok oss også med til "Red light district", som er horestrøket. Det var en ting og se voksene damer som prostituerte seg. Men den seksuelle lavalderen der er 14 år... Som dere sikkert skjønner da, er det også fjorten år gamle jenter som også prostituerer seg. Å det var helt grusomt og se de små jentene, som ikke en gang har fått bryster stå der i vinduene å by på seg selv. Vi var også i Anne Frank sitt hus, der hennes familie gjemte seg for nazistene under 2. verdenskrig. Det er en opplevelse jeg er veldig takknemlig for å få opplevd. Å se og høre alt sammen gjorde meg tung i hodet, og ga meg en stor klump i brystet og magen. I tillegg var det så mange i huset, at hele huset gynget. Det som ga meg mest inntrykk var ett bildet av faren hennes (som var den eneste overlevende av de som gjemte seg i huset), der han står på loftet som den eneste overlevende. Fotografen har fanget blikket hans så godt at du kan nesten føle smerten hans. Helt utrolig. Og jeg som alltid har vært en pappa jente, vet hvor godt og sterkt båndet mellom far og datter er. Derfor er det ubegripelig for meg å tenke på smerten hans, av at han var den eneste overlevende når han sikkert ville gitt livet sitt for at døtrene hans skulle vært i livet. Så det var veldig tungt å være der. Vi var også på båttur gjennom kanalene og fikk se utrolig mye av byen. Så om dere noen gang skal til Amsterdam vil jeg anbefale å ta båttur gjennom kanalene og se på Anne Frank sitt hus. Selv om det var sterkt, så burde alle se det.
Dette er "huset" der noen av de kongelige hadde bodd. Hagen er utroliiig stor, fikk dessverre ikke med alt på bildet.

Fabrikken vi besøkte, der de lager hår produktene og hårfargen til Keune. Skilte som var utenfor hotellet vårt. Tross av det som sto på skilte var det få som brydde seg, og det stinket hasj også foran hotellet.


Kanalbåten vi kjørte.

Ann Marion og Synne 


Meg og Silje

Crazykid ♥

Litt av sykkelparkeringshuset (?), de som bor i Amsterdam bruker mye sykkel, og byen er helt fult av det. Ingen stjeler sykler der, og hadde du kommet bort i og veltet en sykkel så blir du sett skikkelig stygt på. De har mye respekt til syklene sine. 

En av shoppinggatene, husker ikke navnet på gaten.Synne og jeg sitter foran den hvite tingen som er på bildet ovenfor.

Hasjplanter er over alt og helt normalt. 

Det er det eneste bildet jeg har fra da vi var i huset til Anne Frank. Fordi det var ikke lov til å ta bilder der, siden det kan ødelegge gjenstandene. 

#KLASSETUR #REISE #NEDERLAND #HOLLAND #AMSTERDAM #SHOPPING #FERIE #SOMMER #SOMMER2014 #SOMMER14 

detordet

Skrevet: 19.06.2014  //  Kl.18:46
ÅH. AMSTERDAM. Take me there

Sandra Helen - Mamma til lille Oliver ♥

Skrevet: 19.06.2014  //  Kl.18:48
Så heldig du er! Kunne tenkt meg å besøkt den byen jeg også! Mange fine bilder :)

Skrevet: 19.06.2014  //  Kl.19:00
Fine bilder! Har aldri vært der selv..

Laura

Skrevet: 19.06.2014  //  Kl.19:58
Høres veldig koselig ut der!

Tordis Markussen

Skrevet: 19.06.2014  //  Kl.22:41
Amsterdam er en kjempe fin by,kjenner meg igjen av de fine bildene du har tatt.,Joda de stjeler sykler der ,for de stjal begge sykklene som vi hadde ,å dette var i fjor. Men vi ska tilbake dit uansett.
Om megHei! Jeg heter Kristine og ble født 27. Juli 1996, og bor på en liten plass utenfor Gjøvik. Her på bloggen kommer jeg først og fremst til å skrive om hverdag og personelig ting, men også om hår, mote, make up, trening og dans, som jeg har en stor interesse for. Les mer om meg HER


+ Venneforespørsel
+ Kontakt meg på cwspons.yahoo.com for sponsor og annet

ReklameKategorier


Arkiv


Siste innlegg


Lenker


Copyright


Bloggdesign

hits